Monique van Heesch-Toirkens RU

Uitvaartverzorgster Geldrop-Mierlo

"Zoveel mensen, zoveel wensen…"

"Met een bevolkingsdichtheid van ruim 500 mensen per km2 is Nederland een dichtbevolkt land. We leven samen met diverse geloven, nationaliteiten en culturen en met recht is Nederland dan ook een multiculturele samenleving te noemen. Het kan niet anders dan dat we vaak verschillend denken en voelen, ook als het gaat om het invullen van een uitvaart. Onder de paraplu van de Nederlandse regels en wetten, kijk ik samen met u naar wat er mogelijk is om de uitvaart zo te regelen, zoals u dat graag zou willen. Wat zijn uw wensen? Hoe zou de overledene het gewild hebben? Wat is "gebruikelijk"? Wat wilt u wel, maar ook wat wilt u niet? Hoe kunnen we het zo persoonlijk en passend mogelijk maken? In de wirwar van emoties is het soms zoeken, maar we nemen alle tijd om deze belangrijke beslissingen rustig en weloverwogen te nemen. Voor mij geldt, dat ieder mens recht heeft op een menswaardig afscheid."

Certificaat Dementievriendelijke uitvaartverzorger

Monique van Heesch-Toirkens is bij Van der Stappen de eerste uitvaartverzorgster die het certificaat Dementievriendelijke uitvaartverzorger behaalde.
“Ik vind het belangrijk dat we het mogelijk maken dat iedereen afscheid kan nemen. Ook iemand met dementie dus. Een overlijden trekt vaak een zware wissel op alle nabestaanden en het is dan goed te begrijpen dat er meestal voor wordt gekozen om een dierbare met dementie niet bij de uitvaart te betrekken. Je wilt je als nabestaande immers volledig kunnen richten op het afscheid en op je eigen emoties. Misschien ben je wel angstig dat je dierbare zich vreemd gedraagt, gaat roepen of weglopen. En wellicht denk je ook dat het geen zin heeft, omdat alles toch weer wordt vergeten. Maar met de juiste begeleiding is er nog veel mogelijk. Daarom ben ik deze training gaan volgen. Om te kijken wat wél kan! U zult zien dat er vaak met kleine aanpassingen heel wat mogelijk is, zodat we recht kunnen doen aan de behoeften, mogelijkheden en beperkingen van alle bij de uitvaart betrokken nabestaanden.”


Thank you!!

First, I want to thank you for the professional services that you have provided to us. With the language barrier and such short period of time, we couldn't have done it without your patience and help. We greatly appreciated everything.

Meer reacties lezen


Zelf een ervaring insturen?
Vult u dan het formulier in. Naam en woonplaats zijn niet verplicht. Dank alvast voor uw reactie!

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.