Martin Horst RU

Uitvaartverzorger Cranendonck

"Je moet ontdekken wat bij de mensen past".

“Na een overlijden moet er heel veel gebeuren, maar niemand van de nabestaanden weet precies wat. Er heerst verwarring, emoties spelen op, het hoofd staat niet naar allerlei geregel. En dat hoeft ook niet, want als uitvaartverzorger ben ik er voor de nabestaanden. Ik neem de mensen stap voor stap mee door het hele proces. Ik probeer rust te brengen en daardoor mensen te helpen hun eigen keuzes te maken. Voor mij is het vanzelfsprekend dat je als uitvaartverzorger de mensen uit je eigen directe omgeving bijstaat. Ik ken de lokale cultuur als geen ander omdat ik zeer actief ben in het verenigingsleven . Vaak zijn de personen en families me wel bekend. Ik ken de zangvereniging waar moeder al zoveel jaar lid van was, weet van de passie voor de voetbalclub, ken de zaak die vader met eigen handen heeft opgebouwd. Ik spreek dezelfde taal, ken alle locaties die voor een uitvaart belangrijk zijn en beschik over een netwerk als er speciale wensen zijn. Zo weet ik wat de pastoor wel en niet verwacht tijdens een kerkdienst en weet ik wie ik moet bellen om de harmonie een laatste muzikale eerbetoon te laten brengen. Dat scheelt enorm veel. Ook na de uitvaart. Je komt elkaar nog eens tegen en je loopt heel makkelijk even binnen bij de familie om te zien hoe het gaat, of je nog ergens mee kunt helpen. Het geeft mij als uitvaartverzorger extra mogelijkheden om op een persoonlijke manier te kunnen werken. Als je mensen een passende uitvaart wilt bieden, helpt het als je weet wat bij ze past.”

Van onschatbare waarde!

Een woord van dank, persoonlijk voor Martin.

Je bent voor mij en Kareem een grote steun geweest na het overlijden van ons mam. Meedenken met ons op een integere en respectvolle manier. Heel empatisch; je hebt het voor ons een stukje gemakkelijker gemaakt in deze moeilijke tijd.
Vooral het respect naar ons mam toe heeft mij zo verschrikkelijk goed gedaan. Het was echt haar afscheid.
Martin, veel dank voor je hulp. Je was van onschatbare waarde!

Meer reacties lezen


Zelf een ervaring insturen?
Vult u dan het formulier in. Naam en woonplaats zijn niet verplicht. Dank alvast voor uw reactie!

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.