Zijn uitvaartverzorgers ook verdrietig bij een uitvaart?

Dit is een vraag die ons vaak wordt gesteld. En vervolgvragen als 'hoe gaan jullie daar mee om' en 'hoe houden jullie dat dan vol'?' Wij begrijpen deze vragen maar al te goed. Als uitvaartverzorger krijgen wij nou eenmaal te maken met veel verdriet. Het is daarom voor veel mensen moeilijk voor te stellen dat zoiets ook mooi kan zijn.

Afscheid nemen begint bij vasthouden wat je lief is

Bij een afscheid raken wij als uitvaartverzorger zelf ook persoonlijk betrokken. Daarbij is de ene uitvaart tragischer en verdrietiger dan de andere en natuurlijk zijn wij ook wel eens erg aangedaan door een overlijden. Binnen ons team vinden wij steun bij elkaar. Hoe verdrietig ook, we willen elke uitvaart zo goed mogelijk verzorgen zodat dit afscheid later een waardevolle herinnering voor u kan worden. Door u bij te mogen staan, kunnen we iets doen, daar waar anderen vaak machteloos moeten toekijken. Uw verdriet kunnen we niet wegnemen, maar we kunnen wel zorgen voor een persoonlijk en gepast afscheid. Vasthouden wat u lief is in een mooie herinnering kan u later ook helpen bij de rouwverwerking.

Met emotie en professionaliteit

Ondanks onze emoties realiseren we ons voortdurend dat we gevraagd zijn om u bij te staan bij de verzorging van het afscheid. Samen met u willen we zorgen voor een waardig en respectvol afscheid. Binnen ons team doen we dat met veel gevoel en met behoud van professionaliteit. Want u verwacht terecht dat we alles perfect verzorgen rondom het afscheid. Onze emoties mogen wel zichtbaar zijn, maar nooit de overhand krijgen, hoe verdrietig het overlijden ook is.

Afscheid

Na de uitvaart nemen wij ook afscheid van u, de nabestaanden, met wie we tijdens de intensieve dagen vooraf aan de uitvaart vaak een bijzondere band hebben opgebouwd. Daarom vinden wij het ook fijn om na enige tijd weer contact met u op te nemen om na te praten over de uitvaart en te bekijken of we nog iets voor u kunnen betekenen.

Dank en waardering

De vraag hoe we het volhouden is gemakkelijk te beantwoorden. De vele blijken van dank en waardering van nabestaanden doen ons zoveel goed en geven ons altijd weer houvast om verder te gaan, hoe verdrietig een uitvaart ook geweest is.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.