Mens en natuur verenigd op een natuurbegraafplaats

Steeds meer mensen hebben de wens om in de natuur voor eeuwig een laatste rustplaats te vinden. Het aantal natuurbegraafplaatsen groeit dan ook gestaag. In het voorjaar van 2016 wordt natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze-Leende geopend. Heemkundekring Heeze-Leende-Zesgehuchten heeft de naam bedacht die verwijst naar een schoor, een balk of plank als oversteek tussen twee akkers.

Versterking van de natuur

Natuurbegraafplaats Schoorsveld beslaat ca. 27 hectare en ligt in het bosgebied tussen Kapellerput en het crematorium Heeze. Productiebos en bestaande natuur worden omgevormd naar een gevarieerd natuurgebied. Schoorsveld wordt een natuurbegraafplaats waar diverse soorten bos, heide, open vlaktes met bloemrijk gras en meerdere vennen zorgen voor afwisseling. De bestaande bospaden worden verbeterd en uitgebreid om de toegankelijkheid voor iedereen te vergroten. Een sfeervolle ceremonieruimte is in aanbouw, waar nabestaanden op geheel eigen wijze in alle rust en ruimte het afscheid kunnen vormgeven. Het gebied blijft tussen zonsopkomst en -ondergang vrij toegankelijk.

Natuurgraf

Natuurbegraven betekent eeuwige rust in de schoonheid van de natuur, op een plek die bij u past. In de zon, in het open veld, of in de schaduw van die mooie, karakteristieke boom. De natuurgraven worden nooit opgeheven, maar gaan op termijn weer op in de natuur. Daarom is het mogelijk het graf te markeren met een houten boomschijf, die op termijn zal vergaan.

Natuurbegraven Nederland

Initiatiefnemer Natuurbegraven Nederland wil natuurbegraven toegankelijk maken voor iedereen en tegelijkertijd ontwikkeling en behoud van natuur stimuleren. Op een natuurbegraafplaats van Natuurbegraven Nederland is een eeuwigdurend graf gegarandeerd. U of uw nabestaanden kopen eenmalig alle kosten af voor beheer, zodat niemand ooit meer zorgen heeft over het grafonderhoud of grafverlenging. Elke locatie van een natuurgraf wordt maar één keer uitgegeven. Nadat alle graven zijn uitgegeven, blijft het gebied voor altijd een natuurgebied. Het beheer wordt dan uitgevoerd door een onafhankelijke stichting, zodat ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van de rust in deze mooie natuuromgeving.

Wilt u meer weten?

Bent u geïnteresseerd in natuurbegraven? Onze uitvaartverzorger vertelt u graag meer over de diverse locaties en de mogelijkheden.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.