Ik schenk mijn lichaam aan de wetenschap!

De schok was groot toen hun vader vertelde dat hij zijn lichaam ter beschikking wilde stellen aan de wetenschap. Gaandeweg wist hij zijn dierbaren te overtuigen dat het een mooi streven is om op deze manier een steentje bij te dragen aan de wetenschap. Na zijn overlijden hebben wij als Van der Stappen uitvaartverzorging de sfeervolle herdenking mogen verzorgen. De fysieke afwezigheid van de vader deed niets af aan de intensiteit van de ceremonie.

Wat gebeurt er met uw lichaam?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Er is zelfs al zoveel aanbod dat sommige instituten nog maar zeer beperkt accepteren. Indien u uw lichaam ter beschikking wilt stellen, dient u dit bij leven kenbaar te maken met een handgeschreven wilsbeschikking. Meestal gebruikt een instituut een lichaam voor anatomisch onderwijs of onderzoeksdoeleinden. Artsen en biomedici in opleiding leren zo veel over de menselijke anatomie. Het is ook mogelijk dat uw lichaam gebruikt wordt voor biologisch-forensisch onderwijs en onderzoek. Dit helpt om vast te stellen hoe lang iemand al overleden is of onder welke omstandigheden. Dit kan van doorslaggevend belang zijn bij het oplossen van een misdrijf.

Afscheid nemen

Als u uw lichaam ter beschikking wilt stellen aan de wetenschap is er na overlijden weinig tijd om afscheid te nemen. Uw lichaam moet namelijk binnen 24 uur na overlijden bij het desbetreffende instituut zijn. Het is daarom verstandig als uw nabestaanden hierop voorbereid zijn, zodat zij straks toch goed afscheid kunnen nemen ondanks deze korte termijn. Hoewel er geen begrafenis of crematie plaatsvindt, is het wel mogelijk om nadien een herdenkingsceremonie te verzorgen voor de overledene. Wij helpen u graag daarbij.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u terecht op op www.lichaamsdonatie.info en op http://www.vdstappen.nl/Links-en-downloads.

Op www.vdstappen.nl/wetenschap leest u meer over de procedure en vindt u de nodige adressen.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.