Gelukkig nieuwjaar met een persoonlijke invulling!

Het nieuwe jaar is van start! Wij hopen dat al uw persoonlijke wensen mogen uitkomen in een gelukkig en gezond jaar! Persoonlijke wensen vormen ook steeds meer de leidraad bij tal van momenten, zo ook bij afscheid nemen.

De Afscheidsmonitor

Dit blijkt ook uit de Afscheidsmonitor, het halfjaarlijks onderzoek van Yarden naar trends en ontwikkelingen op het gebied van verlies, afscheid, uitvaart, herinneren en rouw. Deze wijst uit dat drie kwart van de Nederlanders breekt met eeuwenoude uitvaarttradities en kiest voor een meer persoonlijke invulling.

De uitvaart nu

Volgens de Afscheidsmonitor geven de meeste ouderen nog wel de voorkeur aan een traditionele uitvaartvorm zoals een ingetogen ceremonie in een kerk of crematorium. Daarin is wel steeds meer ruimte voor persoonlijke details. Men kiest daarbij steeds minder vaak voor stemmige kleding en droevige muziek. Jongeren kiezen steeds vaker voor een niet traditionele uitvaart maar voor een afscheid met vele persoonlijke details zoals b.v. een beschilderde kist, ludiek vervoer en eigen muziek.

Voor de uitvaart in het algemeen geldt dat de vertrouwde koffie met cake nadien steeds vaker wordt vervangen door een borreltje en een hapje. Ook geven de nabestaanden er steeds meer de voorkeur aan om zelf de mensen op te zoeken en even bij te praten in plaats van in een rij te staan om alle condoleances in ontvangst te nemen.

Als eigentijdse uitvaartverzorger die op de hoogte is van alle nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden, kunnen wij aan praktische alle wensen voldoen.

'Mijn uitvaartwensen'

Of u al dan niet kiest voor een traditionele uitvaart; wij ondersteunen u graag om aan uw persoonlijke wensen te voldoen. Met het document 'Mijn uitvaartwensen', dat wij gratis ter beschikking stellen, maakt u duidelijk wat u wilt bij uw uitvaart. Laat het niet bij een goed voornemen maar download dit document nu meteen of bestel het op telefoonnummer 040-286 1383. Zodat uw afscheid straks ook op maat wordt verzorgd.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.