Als ik weet dat ik nog maar een paar maanden te leven heb

Een vaak gehoorde uitspraak is: “Als ik weet dat ik nog maar een paar maanden te leven heb, ga ik een wereldreis maken.” Het is ook een mooie gedachte; nog één keer de wereld rond of een andere mooie reis maken. De praktijk is helaas vaak anders. Een aantal mensen heeft al fysieke klachten of is bang voor de ongemakken die nog komen. Ook kan de fysieke kracht ontbreken om nog zo iets intensiefs te ondernemen. En veel mensen kiezen ervoor om juist in de vertrouwde omgeving van hun dierbaren te blijven.

Maanden vol emotie

Hopelijk hoeft u er nog lang niet over na te denken wat u zelf zou doen. Maar mogelijk heeft u deze periode van afscheid al eens meegemaakt bij vrienden of familieleden. Dan weet u dat het moeilijke maanden zijn vol emotie, die echter ook heel mooi kunnen zijn. Ondanks het verdriet is er ook plaats voor mooie momenten, zoals samen nog wat leuks ondernemen en herinneringen ophalen. Het is prachtig als deze laatste maanden thuis kunnen worden doorgebracht maar tegenwoordig kiezen ook steeds meer mensen voor een hospice.

24-uurs zorg in een hospice

In een hospice is dag en nacht verzorging en begeleiding aanwezig en dat is een geruststellende gedachte. Dit aanbod van o.a. pijnbestrijding, medische zorg en mentale ondersteuning wordt per patiënt ingevuld op basis van wensen en behoeften. Een vast team van verplegenden en vrijwilligers staat garant voor een liefdevolle verzorging. Familie en vrienden mogen ook altijd hun dierbare verzorgen of hierbij helpen. Op www.ciz.nl leest u meer over de indicatiestelling, nodig voor hospicezorg.

Net als thuis

Over het algemeen voelt iedereen zich snel thuis. De sfeer is hartelijk en warm. Een mooie kamer, een fijne omgeving maar vooral de doorlopende persoonlijke zorg en aandacht van de professionals en de vele vrijwilligers zorgen ervoor dat er heel snel een thuisgevoel ontstaat. Bezoek is doorlopend welkom op de eigen kamer of in de gemeenschappelijke huiskamer. Als er geen bezoek is, kan iemand kiezen voor de rust van de eigen kamer of voor de gezelligheid van medebewoners en medewerkers. Het idee dat er altijd iemand in de buurt is, geeft rust en dat is van onschatbare waarde. In een hospice kunnen ze u helaas geen extra tijd geven maar wel kwalitatief zeer hoogwaardige laatste maanden, waarin het u aan niets zal ontbreken.

Hospice in uw buurt

Voor Geldrop en omstreken kunt u o.a. terecht bij hospice Berkenheuvel, een nieuwe locatie in een mooie omgeving die plaats biedt aan zes personen. Op www.ananz.nl vindt u meer informatie.

Contact

  • Van der Stappen uitvaartverzorging
  • Spaarpot Oost 2
  • 5667 KT  Geldrop
  • Telefoon: 040 2861383
  • E-mail: info@vdstappen.nl

Neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.